Bug 1159363 - YaST's HTTP Server Configuration not saving correctly server module enabled/disabled states
YaST's HTTP Server Configuration not saving correctly server module enabled/d...
Status: CONFIRMED
Classification: openSUSE
Product: openSUSE Tumbleweed
Classification: openSUSE
Component: YaST2
Current
i586 Other
: P5 - None : Major (vote)
: ---
Assigned To: YaST Team
Jiri Srain
https://trello.com/c/S2nDsUMi
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-12-17 13:20 UTC by Suse User
Modified: 2019-12-19 14:16 UTC (History)
0 users

See Also:
Found By: ---
Services Priority:
Business Priority:
Blocker: ---
Marketing QA Status: ---
IT Deployment: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Suse User 2019-12-17 13:20:09 UTC
STR:

1. yast -> Network services -> HTTP Server
2. Enable some modules, disable others
3. Choose 'Finish' to save config
4. exit yast
5. repeat 1

Result: some modules which were enabled show as disabled. This makes impossible to start apache and errors show in journal, e.g.

start_apache2[4904]: Invalid command 'CustomLog', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

but the fact is: log_config modules was enabled in step 2.
Comment 1 Suse User 2019-12-17 13:29:57 UTC
To clarify:

It seems yast is not updating properly the file /etc/sysconfig/apache2. Editing that manually to set the desired modules results in success and apache starts without errors.